Lajme te fresketa:

Administratat publike refuzojnë shpërblimet e fundvitit. Liberazimi i vizave ishte dhurata më e madhe

E-mail Print PDF

Posto ne Facebook

Në mbledhjen e Këshillit të Ministrave.org lidhur me shpërblimet e fundvitit për administratën publike, kryeministri Berisha ka propozuar që të të gjithë punonjësit e shtetit të marrin nga 2 deri në 3 paga shpërblim.

Ministri Bode sapo ka dashur të thotë dicka, Berisha nuk e ka lënë të flasë duke i thënë se ka vendosur të shembë piramidën e thashethemeve se qeveria nuk ka para dhe po mbledh fonde për zgjedhjet lokale.

Lul Bashës i ndriti fytyra kur dëgjoi se për zgjedhje do të ketë para dhe gjeti kurajën ti shpjegojë kryeministrit se fonde ka sa të duash por administrata nuk pranon të marrë shpërblimet.

Berisha ka mbetur pak i habitur nga ky rebelim i administratës dhe ka urdhëruar nisjen e hetimeve dhe ndëshkimin e autorëve por ministrat e kanë sqaruar se të gjithë punonjësit janë bërë bashkë dhe kanë firmosur një peticion ku shprehen vullnetarisht se nuk duan asnjë lek nga qeveria.

Liberalizimi i vizave dhe shembja e Piramidës së Edvinit janë dy dhuratat më të mëdha që kanë bërë qeveritë që nga koha e Ismail Qemalit (që i gjetshin eshtrat prehje kudo që ti ketë ato, deri në momentin që do ti kthejë në atdhe ministër Ferdi).

Berisha ka pyetur se cilat janë pasojat nëse Këshilli i Ministrave.org vendos tua japë shpërblimet me zor. Olldashi si më i informuar ka deklaruar se punonjësit do të hyjnë në grevë rrogash, që do të thotë se nuk do të marrin asnjë rrogë për muaj të tërë dhe se do të  bojkotojnë mitingjet elektorale të Majit.

Atëherë kryeministri Berisha është tërhequr, si rrallë herë në karrierrën tij dhe është shprehur se do të plotësojë cdo kërkesë të proletariatit administrativ.

Por ka theksuar se duan apo jo punonjësit, një 10 mijë lekësh sa për neps do ta marrin me urdhër.
“Anarshi në qeverinë time nuk dua” deklaroi kryeministri Berisha.


Powered by jWarlock jwFacebook Comments

[Sqarim]

Duhet te jeni te regjistruar per te komentuar.

Vitrina e Librit

Albumi qeveritar

Sondazh

KE refuzoi dhenjen e statusit per Shqiperine sepse...Results