Lajme te fresketa:

Rektori i UT denoncon vonesën e rrogave të pedagogëve. Berisha qorton rëndë Këshillin e Ministrave.org : Të zbatohet nisma ime “RROGA 1 EURO”

E-mail Print PDF

Posto ne Facebook

Rektori i Universitetit të Tiranës Dhori Kule ka denoncuar vonesën disa ditore të rrogave për 1500 pedagogë dhe punonjës të univesitetit publik të Tiranës. Sipas Dhorit, ky ishte rast i paprecedent dhe i pakuptimtë nga ana e qeverisë.

Kryeministri Berisha menjëherë ka mbledhur Këshillin e Ministrave.org dhe ka kërkuar të dijë pse nuk janë dhënë rrogat.

Ministri i Rrogave dhe i Borxheve shpjegoi se bëhej fjalë vetëm për ca procedura elektronike që sollën vonesën e transfertave.

Shpërndarja e rrogave është tërësisht elektronike dhe e dixhitalizuar, por specialistët kishin ngatërruar passwordin dhe sistemi gabimisht ja kaloi rrogat e pedagogëve buxhetit special për inagurimet e spitaleve, rrugëve, etj.

“Pastaj a nuk është pasuria e vërtetë në jetë dija dhe jo paraja, por këta pedagogët e sotëm janë korruptuar nga Edvin Rama” tha ministri i pareve.

Berisha edhe pse në vetvete ishte dakort me parafolësin, qortoi të gjithë kabineti qeveritar për mungesë përkushtimi ndaj nismave kryeministrore dhe sidomos asaj më të rëndësishmen, “RROGA 1 EURO”

“Pse duhej të arrinte puna deri aty sa të protestohej në media? 1500 pedagogë, nga 1 Euro seicili bëjnë 1500 euro. A mos mendon njeri se qeveria më e sukseshme në historinë botërore ka mbetur për 1500 euro të qelbta? - qortoi kryeministri.

Vërtet po ja mbledhim rripat e buxhetit cdo institucioni shtetëror por kjo situatë nuk duhet të ndodhë më. Në të kundërt, ja ku po jua them që ato rroga do ti jap nga xhepi im, përfundoi Berisha.


Powered by jWarlock jwFacebook Comments

[Sqarim]

Duhet te jeni te regjistruar per te komentuar.

Vitrina e Librit

Albumi qeveritar

Sondazh

KE refuzoi dhenjen e statusit per Shqiperine sepse...Results